skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Aandachtspunten voor laden en lossen bij wegtransport

 • Blog

Tips voor laden en lossen bij wegtransport

Heeft u een logistieke partner gevonden? Dan kan het transport worden ingeboekt en de pallet worden voorbereid. Vervolgens zal uw vervoerder langskomen om uw zending op te halen voor transport. U draagt nu de fysieke overdracht van de zending samen met de verantwoordelijkheid over de goederen over. Dit is een belangrijk moment en moet goed verlopen. Om er zeker van te zijn dat u niet tegen problemen aanloopt, dient u rekening te houden met de aandachtspunten voor laden en lossen bij wegtransport. VAKO Transport Systems heeft ze in dit blog voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder.

Voorbereiding is het halve werk

Ook bij het laden en lossen van wegtransport geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er van te voren voor dat de zending goed bestand is tegen de standaardsituaties binnen het wegtransport en u voorkomt geheid problemen. Hierbij kunt u denken aan een stevige verpakking en het stabiel opstapelen van pallets in bijvoorbeeld kolommen.

Zet de zending klaar voor wegtransport

Misschien overbodig om te zeggen, maar zorg ervoor dat u de zending tijdig klaar zet. Uw vervoerder werkt namelijk met een strakke planning. Daarom is het belangrijk dat de zending direct kan worden ingeladen. Controleer hier ook bij dat de zending van de juiste labels en documenten is voorzien. Dit bespaart u tijd.

Zorg voor duidelijke afspraken

Wanneer u het wegtransport uitbesteedt, is het belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met uw logistieke partner. Bijvoorbeeld over welke partij de zorg draagt over het laden en lossen van de zending en wie er aansprakelijk is voor onverhoopt ontstane schade. Als u dit vast heeft gelegd, kunnen hier later geen onduidelijkheden over ontstaan.

Teken altijd de vrachtbrief af!

Teken bij wegtransport altijd de vrachtbrief af. Zowel bij het laden als bij het lossen. In de vrachtbrief staat alle informatie over de zending. Door deze af te tekenen toont u aan dat de zending in goede staat is overgedragen aan de vervoerder. Mochten er afwijkingen of schades zijn, omschrijf dit dan in de vrachtbrief. Hiermee kunt u aantonen dat eventuele schade niet onder uw toezicht is ontstaan.

Meer informatie?

Wilt u hier meer informatie over? Als betrouwbare leverancier van materieel voor het veilig en efficiënt laden en lossen staat VAKO Transport Systems u graag bij met deskundig advies. Wij leveren klantgerichte maatwerkoplossingen. Bel 071 – 341 07 05 of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl. We denken graag met u mee!

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN