skip to Main Content

Brandstof besparen met een goed afdeksysteem

Niet te missen: een goed afdeksysteem

We zien nog veel onafgedekte ladingen ondanks dat dit niet veilig is. Soms is dat om kosten te besparen, maar er blijkt uit testen uit de praktijk dat een afgedekte lading wel 4% brandstofbesparing kan opleveren. Zo is een afdeksysteem geen kostenpost maar juist kostenbesparend en bovendien nog veilig ook.

afdeksysteem brandstof besparen

Waarom bedrijven geen afdeksysteem gebruiken

Door de juiste afdeksysteem aan te schaffen bespaart u ieder jaar een fiks bedrag. Maar hoe komt het toch dat veel bedrijven het laten om een goed afdeksysteem in gebruik te nemen? Vaak ligt het aan het feit dat het aanschaffen van zo’n dergelijk afdeksysteem geld kost. Ook lijkt het erop dat deze afdeksystemen niet per se een must zijn. Toch verliest u als bedrijf hier wel degelijk geld aan. Wij vertellen u graag hoe u als bedrijf ook op andere manieren brandstof kunt besparen. Let er wel op: een afdeksysteem blijft de beste oplossing als u brandstof wilt besparen.

Vermijd tankstations langs de snelweg

Een van de manieren om brandstof te besparen is door, wanneer het even kan, niet langs de snelweg te tanken. De tankstations zijn in verhouding met tankstations aan de rand van een stad tot wel 8% duurder. Houd goed de brandstofprijzen in de gaten, over de tijd heen bespaart u hiermee een hoop geld.

Het voertuig op de juiste manier gebruiken

Naast de beste manier van brandstof besparen, namelijk het installeren van een afdeksysteem voor uw voertuig, kunt u ook brandstof besparen door op de juiste manier het voertuig te gebruiken. Dit betekent dat u op tijd terug schakelt, de auto laat uitrollen, op tijd de motor uitzet en niet te hard rijdt. Dit laatste wordt vaak gedaan en is zonde van het brandstof. Wist u dat u ook uw chauffeurs op een afstand kunt monitoren door speciale onboard units en online tools te installeren?

Onze afdeksystemen

Vouwkap

Dit systeem wordt veelal gebruikt op Gronddumpers, lage Containers en Landbouwkippers.

Multikap

Dit systeem wordt veelal gebruikt op Achterover kippers, Kiptrailers en Containers.

Light

Dit systeem wordt veelal gebruikt op Silagewagens, containers en landbouwkippers.

Eenzijdige kap

De kap wordt uitgevoerd in aluminium en wordt met name gebruikt op 3-zijden kiepers.

Meer weten over hoe u brandstof kunt besparen?

Wanneer u als bedrijf meer brandstof wilt besparen, dan raden wij toch echt de goede afdeksystemen van VAKO Transport Systemen aan. Door deze afdeksystemen te monteren op uw voertuigen bespaart u jaarlijks een fiks bedrag. Wilt u graag meer weten over onze afdeksystemen en of deze ook geschikt zijn voor uw voertuig? Stel gerust uw vragen door te bellen naar 071 – 341 07 05, of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl. We denken graag met u mee!

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN