skip to Main Content

Container transportprijzen en maximale belading

Transportprijzen bulkgoederen bij maximaal beladen?

Hoe houdt u de transportprijzen voor bulkgoederen in containers zo laag mogelijk? Het korte antwoord: door de containers maximaal te beladen. Vako Transport Systems vertelt u daar in dit blog graag meer over, zodat u de juiste keuze kunt maken tussen een volledige containerlading (FCL) of een less container load (LCL). Hierbij speelt de manier van laden een belangrijke rol. Met een stationaire of mobiele steillader blijft er namelijk geen enkele ruimte onbenut en kunt u het volledige volume van de container benutten. Lees snel verder om een beter inzicht te krijgen in de container transportprijzen bij maximaal beladen, en om erachter te komen of FCL of LCL voordeliger voor u is.

Standaard container maten

20ft en 40ft zijn de twee standaard maten containers die over de hele wereld gebruikt worden. Toch kan een 40ft zeecontainer minder ladinggewicht vervoeren. Dit komt door het gewicht van de container zelf. Het kan dus zijn dat u meer dan één container nodig heeft voor uw zending. Welke maat container u nodig heeft, is dus niet alleen afhankelijk van het volume van de bulkgoederen, maar ook van het maximale gewicht. De keuze voor de juiste container houdt de transportprijzen laag.

Wat is less container load (LCL)?

LCL verwijst naar zendingen die minder dan een volledige container vereisen. De meeste bedrijven leggen echter een minimaal verschepingsvolume op. Als we dan kijken naar container transportprijzen, is het vaak goedkoper om voor een volle container te betalen.

Wat is volledige containerlading (FCL)?

FCL verwijst naar zendingen waarbij u voor de volledige container betaalt. De container transportprijzen bij FCL wordt dus gebaseerd op maximaal beladen. Al uw goederen worden hierbij samen verscheept zonder goederen van een ander. Dit is logistiek veel eenvoudiger voor alle betrokken partijen.

Bulkgoederen maximaal beladen

Wanneer u bulkgoederen wilt verzenden, kijkt u dus zowel naar het volume als het gewicht en kiest u voor de container (of containers) waarmee u het voordeligst uit bent. U bent dus voordelig uit wanneer u het maximale volume van een container kunt benutten. Met onze systemen (zowel mobiel als stationair) kunt u verticaal laden, kies daarom bij bulkgoederen voor een container met deuren aan de voorzijde. Zo kan de container tot de nok toe worden gevuld en maximaal worden beladen.

VAKO stationaire/mobiele steillader

Met een stationaire of mobiele steillader van VAKO kunt u tot de nok toe gevulde containers tot 30 ton verticaal laden. Dankzij de hydraulisch aangestuurde deurdrangers is het niet meer nodig om omhoog te klimmen om de deuren te sluiten, wat laden direct een stuk veiliger maakt.

Factoren container transportprijzen

Er zijn dus een aantal factoren die bepalen of LCL of FCL voordeliger voor u is. Dit zijn:

 • Volume en gewicht van de bulkgoederen
 • De manier waarop u de container(s) wilt laden en afleveren
 • Verzekering
 • Verpakkingskosten
 • Belastingen
 • Opslag

Meer informatie container transportprijzen bij maximaal beladen?

Wilt u meer informatie over container transportprijzen bij maximaal beladen? Heeft u vragen over LCL of FCL? Of heeft u interesse in een steillader? Vako Transport Systems helpt u graag. Bel naar 071 – 341 07 05 of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN