VAKO Container Kieptafel

VAKO 20FT/60°/70°/90° CONTAINER KIEPTAFEL 

Voor stationaire opstellingen maakt VAKO kieptafels voor alle verschillende zeecontainers. Zo worden er tafels voor alleen 20ft containers gemaakt maar ook voor bijvoorbeeld 30, 40 en 45ft containers. Vervolgens is er ook de mogelijkheid voor één kieptafel waarop al deze verschillende containers passen.

Er zijn verschillende tafels beschikbaar; hoge tafels waar de container op gezet wordt zodat er in een trechterbak gelost kan worden of een inbouwtafel waar overheen gereden wordt. Er zijn zelfs kieptafels waarmee de gehele trailer gekanteld kan worden en daardoor geheel en snel gelost worden.

De kiephoek kan op aanvraag worden bepaald. De standaard is 60°, maar 70, 80 of zelfs 90° is mogelijk! Dit wordt voornamelijk gedaan om de containers volledig leeg te krijgen zonder daar halsbrekende toeren voor uit te moeten halen. Als het om “food” producten gaat is het zelfs een must wanneer de container volledig gelost wordt zodat contaminatie voorkomen wordt.

 

Voordelen van een VAKO kieptafel:

LADEN ÉN LOSSEN zijn beiden mogelijk voor het efficient beladen van alle bulkgerelateerde goederen. De container wordt er door een heftruck op geplaatst en wij doen de rest! Ook is er de kieptafel voor complete trailers. Op deze manier hoeft er geen heftruck ingezet te worden.

Alle VAKO kieptafels worden op maat gemaakt waardoor ze overal toegepast kunnen worden en altijd maximaal inzetbaar zijn. De kieptafel kan zelfs verrijdbaar gemaakt worden zodat er op verschillende locaties geladen kan worden.

Er zijn verschillende kiephoeken mogelijk. Zo worden de 60º en 70º kiepers gebruikt voor het lossen van gemakkelijk losbare bulk en de 80º en 90º kieptafels voor de moeilijk losbare producten uit bijvoorbeeld de foodindustrie. Zo wordt contaminatie voorkomen wanneer het product onverhoopt zou blijven hangen.

VAKO kieptafels kunnen op verzoek voorzien worden van een hydraulische installatie om de kiepcilinders aan te drijven. Dit kan met een aggregaat of dieselmotor, maar ook met een electromotor zodat men op 220V of 380V kan werken. Ook de bediening kan op wens aangelegd worden. Handbediend of met afstandsbediening voor extra veiligheid.

De twistlocks en containerdeur-openhouders zijn handbediend maar kunnen tevens hydraulisch bediend worden. Bovendien kunnen deze applicaties door sensoren en signaleringen volledig bewaakt worden.

Container laden / lossen met de VAKO kieptafel