skip to Main Content

Manieren om lading af te dekken

Is uw lading gezekerd?

Bij het vervoeren van lading in een vrachtwagen is het erg belangrijk dat de lading niet kan bewegen. Eenmaal in beweging kan de lading verschuiven en allerlei problemen veroorzaken. Als u denkt dat een zware lading op zijn plaats blijft vanwege zijn gewicht, dan heeft u het mis. Elke lading die niet goed is vastgezet, kan verschuiven. Niet voor niets heeft de Nederlandse verkeerswetgeving eisen opgesteld die bepalen dat de lading of delen daarvan gezekerd moeten worden. Bij Vako Transport Systems weten we hier alles van en delen we deze kennis graag met u!

Wet- en regelgeving

De Nederlandse verkeerswetgeving stelt een aantal eisen aan het zekeren van elke lading op een vrachtwagen, groot of klein en zwaar of licht. Zo moeten de lading of delen daarvan zo worden vastgezet dat deze onder normale verkeerssituaties, inclusief volledig remmen, plotselinge uitwijkmanoeuvres en slecht wegdek, niet van het voertuig kunnen vallen. Losse lading waarvan het risico bestaat dat deze of delen daarvan tijdens het rijden vallen, moet fatsoenlijk worden afgedekt.

Hoe lading afdekken?

Om uw lading af te dekken kunt u een aantal verschillende methodes gebruiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort lading dat u meedraagt. Bij Vako Transport Systems bieden we een aantal mogelijkheden aan, zoals:

  • VAKO-kap aluminium voor achteroverkippers en kiptrailers
  • VAKO-vouwkap aluminium voor gronddumpers, containers en landbouwkippers
  • VAKO-1-zijdenkap aluminium voor 3-zijden- en achteroverkippers
  • VAKO-kap Light voor op silagewagens, containers en landbouwkippers

Alle VAKO afdeksystemen zijn bovendien universeel en passen op elke bak.

Zorg voor veiligheid op de weg


Het is belangrijk om de veiligheid van uzelf en uw medewerkers te waarborgen. Als uw lading goed is afgedekt, zorgt u ook voor meer veiligheid op de weg. U beschermt niet alleen uw lading door een goed afdeksysteem, maar ook andere weggebruikers. Bij Vako Transport Systems kunt u terecht voor allerlei veilige methoden voor het afdekken van uw lading die ook de risico’s bij het aanbrengen van de afdekking verkleinen. Draag bij aan meer veiligheid op de weg door uw lading goed af te dekken en een voorbeeld te stellen voor vele anderen. Dat levert u bovendien ook een goed bedrijfsimago op!

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op

Heeft u nog vragen of wilt u onze afdeksystemen bekijken? Neem dan contact op met Vako Transport Systems. Wij zijn telefonisch te bereiken via  0031 (0)71-3410705 of per mail via info@vakotransportsystems.nl.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.