skip to Main Content
Soorten Zeecontainers

Soorten zeecontainers

Welke soorten zeecontainers zijn er?

Bent u op zoek naar een goede zeecontainer om uw goederen te vervoeren of op te slaan? Omdat niet elke lading hetzelfde is, zijn er diverse soorten zeecontainers. Ook als het gaat om al dan niet gekoeld transport. Om te voorkomen dat u een standaard zeecontainer kiest, vertelt VAKO Transport Systems u meer over de verschillende soorten zeecontainers, dus ook de meer bijzondere soorten.

Standaard zeecontainer

Standaard goederen, zoals kleding, televisies en andere elektronica, kunnen in een standaard zeecontainer worden vervoerd. Dit is de meest gebruikte container ter wereld en wordt ook aangeduid met de term ‘Dry Van’. Dus als u niet bekend bent met zeecontainers, is dit wellicht de soort container die bij u het eerste opkomt. De ‘Dry Van’ is een stalen frame met twee openslaande deuren. U ziet ze voornamelijk op vrachtschepen en vrachtwagens in en rond de haven in Rotterdam.

De Reefer

De Reefer is de zeecontainer die wordt gebruikt voor het transporteren van onder andere groente, fruit, vis, vlees of zuivel. De Reefer is een koel-vries container met een koelaggregaat. Daarom is ie geschikt voor het vervoeren van voedingsmiddelen, maar ook bloemen en medicatie. U ziet deze zeecontainers ook vaak staan bij evenementen en festivals waar ze worden gebruikt als tijdelijke opslagruimte. Overigens kan deze zeecontainer niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Hij regelt temperaturen van ongeveer -30 °C tot +30 °C!

Platformcontainers

Voor het vervoeren van een vrachtwagen of jacht, is een platformcontainer nodig. Dat kan niet in een zeecontainer met wanden. Platformcontainers bestaan uit een bodem en eventuele (vaak inklapbare) wanden aan de korte zijden. Zo kan de lading aan de zijkanten een klein beetje uitsteken, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoeren van grote en/of lange ladingen. Als ze vervoerd worden per schip, komen ze bovenop andere containers te staan.

Bulkcontainers

Voor bulkgoederen, als cacaobonen, meststoffen of granen, is een bulk zeecontainer nodig.
In het dak van de container zitten stortgaten waardoor de lading in de container gestort kan worden. Deze container kan van bovenaf geladen worden en aan de zijkant door een klep gelost worden. De binnenkant van de bulkcontainer heeft hijsogen waarin zakken kunnen hangen om de lading op te vangen.

Door onze steillader kunnen bulkgoederen ook in een standaard zeecontainer geladen worden, de steillader zorgt ervoor dat containers verticaal geladen kunnen worden.

Tankcontainers

Voor vloeistoffen, gassen of levensmiddelen is een tankcontainer zeer geschikt. Het is één van de meest gebruikte soorten zeecontainers. Hij oogt niet direct als een container, maar de afmetingen zijn gelijk aan die van een standaard zeecontainer. Dat maakt hem handig te vervoeren en te stapelen. Een tankcontainer heeft een certificaat met informatie over het type lading. Deze containers moeten wel regelmatig schoongemaakt worden.

Bouwunit

Voor een kantine, portiersloges of kantoor op de bouw biedt een geïsoleerde container uitkomst. Deze wordt ook wel bouwunit genoemd. Ze worden ook wel gebruikt als directiekantoor of als bouwkeet. Dankzij de stevige constructie zijn ze stapelbaar en handig op een krappe bouwplaats in een binnenstad.

Open top zeecontainers

Open top zeecontainers zijn perfect voor het vervoeren van grote machines. Deze zeecontainer heeft geen dak. Het afsluiten van deze container kan dan met een zeildoek om de lading droog te houden.

Hard top zeecontainers

Moet er toch een dak over de lading? Dan is er de hard top zeecontainer. Dit soort zeecontainer is een combinatie van een standaard ‘Dry Van’ en een ‘open top’ container. Ze zijn van bovenaf te laden en af te sluiten met het dak. Vandaar de naam ‘hard top’!

Meer weten over zeecontainers?

Wilt u meer weten over de verschillende soorten zeecontainers? Neem dan contact met ons op via 071 – 341 07 05 of per mail via info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN