skip to Main Content
Voordelen Constructie Aluminium

Voordelen van aluminium in een constructie

 • Blog

Licht, duurzaam en oneindig veel mogelijkheden

Aluminium is licht in gewicht, duurzaam en biedt oneindig veel mogelijkheden. Het metaal zien we dan ook veelvuldig terug in de scheepsbouw, luchtvaart en ruimtevaart. Maar ook de bouwsector heeft de voordelen van aluminium ontdekt. Het produceren van aluminium is tamelijk arbeidsintensief; toch weerhoudt dat de bouw er niet van om steeds vaker aluminium ramen, deuren, gevels en kozijnen te plaatsen De reden is dat de voordelen van aluminium in een constructie heel veel voordelen heeft! En dat maakt het voor de lange(re) termijn tot een voordelig materiaal. Wij vertellen u er meer over.

Duurzaam materiaal

Aluminium is een duurzaam materiaal. Het heeft namelijk van zichzelf een natuurlijke beschermende laag. Roest etc. heeft er geen kans op. Aluminium bindt zich met zuurstof, waardoor het een afsluitende oxidehuid vormt waar het niet oxideert. Het hoeft dus niet behandeld te worden. Ook kan het niet vervormen, krimpen, scheuren of rotten en gaat het plusminus 40 jaar mee. En na het aanbrengen van een poedercoating of anodiseerlaag nog veel langer.

Weinig tot geen onderhoud

Dankzij de natuurlijke beschermende eigenschappen van aluminium is het onderhoud van aluminium beperkt, behoudens zo nu en dan, tot eenmaal per jaar, reinigen met water. Voor een aluminium constructie in een sterk verontreinigende omgeving die door regenwater wordt schoongespoeld, is tweemaal per jaar reiniging nodig. En aluminium kozijnen die niet zijn blootgesteld aan reinigend regenwater, is drie keer per jaar schoonmaken gewenst.

Milieuvriendelijk materiaal

Aluminium is zeer goed recyclebaar. Samen met het zeer lichte gewicht van dit materiaal, geeft dat het een milieuvriendelijk karakter. Dankzij het geringe gewicht, kan er veel materiaal tegelijk worden vervoerd, waardoor de transportdruk en CO2-uitstoot lager is dan bij andere materialen.

Veelzijdigheid

Aluminium is zeer veelzijdig als het gaat om de vele toepassingen die het biedt. Zo kunnen er allerlei constructies van worden gemaakt. Ramen, schuifdeuren, vouwdeuren, serres, tuinkamers, gevels en kozijnen zijn bijvoorbeeld allemaal mogelijk. Aluminium constructies zijn er in verschillende stijlen, vormen en kleuren. Dat maakt het geschikt voor vrijwel iedere ruimte.

Thermische en akoestische isolatie

Dankzij een kunststof onderbreking in het hart van het frame hebben aluminium kozijnen dezelfde hoogwaardige isolerende eigenschappen als houten en kunststof kozijnen. Zo isoleren ze zeer goed tegen kou, geluid en wind.

Aluminium constructie op maat bij VAKO Transport Systems

Voor een aluminium constructie op maat neemt u contact met ons op. Hierbij kunt u vertrouwen op kwalitatief maatwerk en korte levertijden. Voor vragen of een vrijblijvende offerte belt u ons op 071 – 341 07 05 of stuur ons een mail via info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN