skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Voordelen van een staalconstructie

 • Blog

Bent u benieuwd of u moet kiezen voor een staalconstructie? VAKO Transport Systems vertelt u in dit blog wat de vijf voordelen zijn van het kiezen voor een staalconstructie. Wilt u graag meer weten? Lees dan dit blog snel verder!

Voordelen van staalconstructie

Het gebruik van staal heeft verschillende voordelen voor aannemers. Metaal is een robuust materiaal dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Wij hebben alvast een aantal voordelen van een staalconstructie voor u op een rij gezet:

 • Staal is veel duurzamer dan hout
 • Staal is lichter en eenvoudiger te installeren dan beton
 • Er is minder bouwmateriaal nodig, kosten verlagend
 • Staal produceert minder afval tijdens de bouw
 • Stalen onderdelen worden ter plaatse direct afgewerkt

voordelen staalconstructie

Staal als robuust materiaal

Met een staalconstructie is het vrij makkelijk om een gebouw uit te breiden of een bestaande constructie te veranderen. Daarnaast is staal relatief licht, zeer belastbaar en robuust. Staal heeft een hoog draagvermogen met een laag gewicht. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld zeer brede raamfronten laten plaatsen.

Staal als duurzaam materiaal

Naast dat staal een ideaal materiaal is voor in de bouw, is het ook één van de meest duurzame bouwmaterialen ooit. Dit kunt u zien aan de gebouwde staalconstructies van jaren geleden die er nog steeds piekfijn uit zien. Ook is staal een goed herbruikbaar materiaal. Gesloopte structuren kunnen direct worden hergebruikt als de vorm is aangepast en het materiaal is gereinigd.

Geprefabriceerde staalconstructies

Naast dat staal robuust en duurzaam is, kunt u ook makkelijk geprefabriceerde staalconstructies laten maken. Dit bespaart u veel tijd en geld. Vuil en lawaai worden hiermee verminderd. Ideaal wanneer u een goede start wilt met uw nieuwe buren.

Schone staalwinning

Veel materialen, zoals beton, leveren tijdens de productieafval op. Dit is niet het geval bij staalconstructies. Alle bijproducten kunnen worden verwerkt. Denk hierbij aan hoogovenslak, dit kan gebruikt worden bij de productie van cement. Ook is staalproductie zeer duurzaam. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is minder dan de helft van de energie en het water gebruikt om het materiaal te produceren.

Staal recycling

Wist u dat staal ook makkelijk gerecycled kan worden? Dankzij het lichte gewicht en de ferromagnetische eigenschappen kan staal met relatief weinig inspanning van andere materialen worden gescheiden. Ongesorteerd puin kan worden gefilterd en worden hergebruikt. Deze handel in gerecycled staal is bloeiend.

Meer weten over de voordelen van een staalconstructie?

Een staalconstructie op maat laten maken? Neem dan gerust contact met ons op voor de vele mogelijkheden. Bel naar 071 – 341 07 05 of stuur een ons een mail via info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN