skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Hoe goederen in Nederland vervoerd worden

 • Blog

Zo worden goederen in Nederland vervoerd

Per jaar, per maand, per week en per dag worden er in Nederland veel goederen vervoerd. In 2020 alleen al werd er ruim 1,7 miljard ton aan goederen vervoerd over Nederlandse wegen en via Nederlandse wateren. Voor de meeste mensen is het natuurlijk wel bekend dat goederen op verschillende manieren vervoerd kunnen worden. Maar hoe worden goederen nu precies vervoerd in Nederland?

Soorten goederen transport

Hier in Nederland zijn de soorten transport voor goederen in vier stromen verdeeld:

 • Goederen die in Nederland geladen én gelost worden;
 • Goederen die vanuit Nederland naar het buitenland gaan;
 • Goederen die vanuit het buitenland naar Nederland komen;
 • Goederen die in het buitenland geladen en gelost worden, maar tijdens hun reis wel over Nederlands grondgebied komen.

Bulkgoederen

Bij de helft van de vervoerde goederen in Nederland, 925 miljoen ton, werd in bulk vervoerd. Denk hierbij aan grondstoffen zoals aardolie en landbouwproducten zoals graan. Voor het veilig en efficient laden en lossen van bulkgoederen hebben we een systeem ontwikkeld dat zeecontainers, met de deuren aan de bovenzijde, verticaal, weg kan zetten, namelijk de steillader. Met deze steillader kunt u het laadvolume van de container optimaal benutten. We hebben zowel een mobiele als een stationaire variant ontwikkeld.

Wilt u meer weten over de steillader en de vele mogelijkheden neem dan contact met ons op via het formulier onderaan dit blog of bel 31 (0)71-341 07 05.

Hoe goederen in Nederland vervoerd worden

Methode van vervoer

Van de 1,7 miljard ton goederen die er in 2020 werden vervoerd, bleef er 675 miljoen ton standaard in Nederland. Dit werd voor 82% vervoerd door middel van een vrachtwagen. Op de tweede plaats staat de binnenvaart met 17%. Dit wordt gevolgd door de trein met 0,4%. En tot slot hebben we de zeevaart met 0,3% van de goederen. Er zijn in Nederland dus meerdere vormen van transport die kunnen worden ingezet om goederen van a naar b te verplaatsen.

Locaties

Het grootste deel van de goederen die werden vervoerd, ging in 2020 naar regio’s zoals Groot-Rijnmond, Groot-Amsterdam, West-Noord-Brabant, Noordoost-Noord-Brabant, Zeeland en Utrecht. In Groot-Rijnmond werden de meeste goederen geladen en gelost met zo’n 334 ton aan goederen. Dat is dan ook zeker niet vreemd gezien hier de haven van Rotterdam ligt. De haven van Amsterdam komt op de tweede plaats met 97 miljoen ton aan goederen. De plaats waar geladen of gelost wordt, hoeft dus niet het startpunt of de eindbestemming te zijn, want er vindt ook veel overslag plaats.

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN