skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Zuiniger rijden met een kipper

 • Blog

Hoe u zuiniger kunt rijden met een kipper

We hebben al een tijdje te maken met hoge brandstofprijzen. Dat is vooral voor transportbedrijven een enorm groot probleem. Zij zijn op zoek naar manieren om brandstof te besparen, maar makkelijk is dit niet. Als chauffeur in de transportwereld heeft u namelijk de meeste invloed op het brandstofgebruik. En dus ook de daarmee gepaarde CO2-uitstoot. Is er een manier om dit wel te verminderen? Ja die is er, namelijk door zuiniger te rijden met een kipper. Hoe u dat doet? Dat vertelt VAKO Transport Systems u graag.

Trager en constanter rijden

De eerste manier om zuiniger te rijden met een kipper, is uw rijstijl aanpassen. Want wie met een tragere, meer constante snelheid rijdt, verbruikt minder brandstof en stoot dus minder CO2 uit. Rijd daarom op cruise control of gebruik een snelheidsbegrenzer. Met deze functies rijdt u eenvoudig een constante snelheid. Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk om niet te veel te stoppen of op te trekken. Vermijd dus zones met stoplichten en mocht u toch een stoplicht tegen komen, anticipeer dan goed.

Staat u stil? Schakel de motor uit!

Er zijn transportbedrijven waarbij het stationair draaien kan oplopen tot 15% van het brandstofverbruik. Dat is enorm veel! Staat u dus langer dan 30 seconden stil? Doe dan de motor uit! Zodra u weer gaat rijden, start u de motor weer. Zo kunt u zuiniger rijden met een kipper. Wist u dat langdurig stationair de motor draaien ook een negatief effect heeft op het roetfilter en de katalysator? Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat de uitlaatgasconditionering niet meer efficiënt verloopt. Hierdoor neemt de vervuiling toe. Het kan ook voorkomen dat uw voertuig niet meer door de milieukeuring komt, omdat het roetfilter en/of de katalysator vervangen moet worden. Dat kost u nog veel meer geld!

Scherm de bak goed af

Onze laatste tip voor het zuiniger rijden met een kipper, is de bak goed afschermen. Hierdoor is de trailer zo aerodynamisch mogelijk en ondervindt u zo min mogelijk luchtweerstand. Bij VAKO Transport Systems kunt u terecht voor verschillende afdeksystemen. Voor elke bak hebben wij wel een afdeksysteem. Naast kippers ook voor containers, silagewagens etc. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer weten over zuiniger rijden met een kipper?

Wilt u meer weten over hoe u zuiniger kunt rijden met een kipper? Of over de mogelijkheden van onze afdeksystemen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 071 – 341 07 05 of stuur een ons een mail via info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN