skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Servicemonteur. Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Hoe keuze van materiaal kan leiden tot minder kosten

  • Blog

Hoe uw keuze van materiaal de kosten bepaalt

Wilt u een eindproduct van metaal maken? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten. Denk aan aluminium, RVS en meer. Het aanbod metalen is groot, waardoor het wellicht lastig voor u is om een keuze te maken. VAKO Transport Systems helpt u hier graag bij. Wist u dat uw keuze van materiaal kan leiden tot minder kosten? Door de kosten van het materiaal mee te nemen in uw besluit, kunt u gemakkelijker een keuze maken tussen de verschillende metalen. Wij vertellen u hier graag hoe uw keuze van materiaal de kosten van uw eindproduct bepaalt.

keuze materiaal minder kosten

Lang genieten van aluminium

Overweegt u aluminium te gebruiken voor uw eindproduct? Het grote voordeel van aluminium is dat het niet wordt aangetast door externe invloeden, denk aan vocht en UV-straling. Hierdoor rot en roest aluminium niet en trekt het ook niet krom – waardoor het lang meegaat. Dat kan flink wat kosten besparen! Aluminium is een stevig, maar toch licht materiaal. Het is eenvoudig te bewerken én brengt weinig transportkosten met zich mee.

De multifunctionaliteit van RVS

U kunt ook een eindproduct maken van RVS. De twee meest gebruikte RVS soorten zijn RVS304 en RVS316. RVS304 is goed bestand tegen corrosie en wordt dan ook voor vele toepassingen gebruikt, denk aan het maken van deurgrepen van keukenbladen tot deurgrepen en trapleuningen. RVS316 wordt voornamelijk buiten gebruikt. Dit type RVS is bestand tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals zout en zuur en kan daarom overal worden toegepast zonder dat het wordt aangetast.

Hoe leiden deze materialen tot kostenreductie?

Kiest u voor aluminium of RVS voor uw eindproduct? Dan kunt u kosten besparen! Beide materialen gaan lang mee, wat ze erg duurzaam maakt. Hierdoor zijn ze een goede investering voor uw eindproduct. Daarnaast hoeven ze niet of maar in mindere mate nabewerkt te worden, wat ook kosten bespaart.

Constructies van VAKO Transport Systems

Voor constructies die aluminium of RVS bevatten, kunt u terecht bij VAKO Transport Systems. Bestaande constructies of nieuwe ontwerpen, alles is mogelijk. Ook kunnen wij een deel van de productie van u overnemen, om u zo te ontlasten in uw productieproces. Op basis van uw ontwerp verzorgen wij de metaalconstructie van de gewenste onderdelen snel en vakkundig waarbij we u volledig ontzorgen. Wilt u hier meer informatie over? Of heeft u vragen? Bel naar 071 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    MAIL ONS
    BEL ONS
    OFFERTE AANVRAGEN