skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Is er een vergunning nodig bij transport met een tractor?

  • Blog

Tractoren met aanhanger vervoeren regelmatig allerlei producten, zoals aardappelen, suikerbieten en hooi. Maar is er voor dit transport eigenlijk een vergunning nodig? Dat hangt af van de situatie, hieronder leggen we het verder uit.

Wanneer is er geen vergunning nodig?

Voor het transport is geen vergunning nodig als de landbouwer (en/of personeel) zelf zijn eigen oogst vervoerd. Alleen als er goederen worden vervoerd die eigendom van iemand anders zijn is de Eurovergunning nodig (verderop in dit blog leest u wat deze vergunning inhoud).

Ook als er door een loonbedrijf of andere landbouwer, oogst met een tractor wordt vervoerd en dit direct met een de landbouwactiviteit te maken heeft, is er geen vergunning nodig. Denk bijvoorbeeld aan oogst die direct na het rooien in een kipper wordt geladen en daarna over de weg vervoerd wordt. In deze situatie is er sprak van vervoer dat is vrijgesteld van vergunningplicht volgens de Regelgeving wegvervoer goederen.

vergunning transport tractor

Wanneer is er wel een vergunning nodig?

Als u producten voor derden vervoerd met uw tractor (plus aanhanger), tegen betaling, dan is er wel een vergunning nodig. Mits dit vervoer niet onder de vrijstelling valt natuurlijk.

Wat is de Eurovergunning?

De Eurovergunning is bedoeld voor transport- en koeriersbedrijven. Wanneer je als bedrijf tegen betaling goederen vervoerd, over de weg, in opdracht van derden, moet je deze vergunning bezitten. Dit geldt voor voertuigen met een laadvermogen, volgens het kentekenbewijs, boven de 500 kg. Wanneer u dus 150 kg lading vervoerd in een voertuig met meer dan 500 kg laadvermogen, dan is er een vergunning nodig.

Afdekken van de lading

Als u losgestorte goederen vervoerd is het ook verstandig om ze af te dekken voor u de weg opgaat. VAKO Transport Systems heeft verschillende afdeksystemen ontwikkeld voor allerlei aanhangers. Denk bijvoorbeeld aan een afdeksysteem voor kippers. Wilt u graag meer informatie over onze afdeksystemen neem dan contact op via (0)71 – 341 07 05 of info@vakotransportsystems.nl

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    MAIL ONS
    BEL ONS
    OFFERTE AANVRAGEN