skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Laden en lossen optimaliseren

 • Blog

Beter laden en lossen leidt tot een beter bedrijf

Het verbeteren van het laad- en losproces lijkt in de eerste instantie misschien niet iets wat vaak aan de orde komt. Er zijn echter een heleboel manieren waarop u dit proces kunt optimaliseren. Dit kan uiteindelijk zorgen voor een efficiëntere workflow, een veiliger werkomgeving en daarmee een hogere productiviteit. In onze blog leggen wij enkele manieren uit waarop bedrijven hun laad- en losproces optimaliseren. En hoe dit uw organisatie uiteindelijk nog vooruit kan helpen.

De juiste timing bepalen

Het managen van wanneer welke lading waar gelost wordt, wordt ook wel dock management genoemd. Hierbij wordt gekeken naar welke organisatie het beste op welk moment bevoorraad kan worden om wachttijden voor vrachtwagens zo kort mogelijk te houden. Op deze manier worden deadlines beter gehaald

Overzicht houden

Vooral in grote organisaties, waar soms meerdere wagens tegelijkertijd gelost moeten worden, is het van belang om het overzicht te houden. Hiervoor gebruikt men meerdere tools. Deze tools gebruiken warehouse managers om de beschikbaarheid van laad- en losplatforms live in te zien. Zo heeft u altijd een operationeel inzicht in welke kades er vrij komen, welke vrachtwagens eraan komen en welke auto waar het snelst geladen of gelost kan worden.

(Gedeeltelijke) automatisering

Uit een recent onderzoek blijkt dat (gedeeltelijke) automatisering een flinke tijdwinst oplevert bij het laden en lossen. Bij het onderzoek werden drie vormen van automatisering toegepast. Variërend van bijna volledig geautomatiseerd tot weinig geautomatiseerd. Mensen kunnen natuurlijk nooit volledig verdwijnen binnen dit vak. Wel blijkt dat elke vorm van automatisering voor en nadelen heeft. Voor elk project is een automatiseringselement toe te passen, waardoor men nog efficiënter kan laden en lossen in de toekomst. Iets wat van groot belang is, want zodra het laden en lossen stroef verloopt, verlopen een boel andere processen in uw organisatie ook stroef.

Meer weten?

Het is dus van groot belang om altijd te investeren in beter laad- en lostechnieken. Dit is niet alleen voor uw eigen bedrijf prettig, maar ook voor uw stakeholders, collega’s en werknemers. Wilt u meer weten over het verbeteren van laad- en losprocessen? Vako Transport Systems heeft meerdere logistieke experts in dienst die u kunnen helpen op het gebied van laden, lossen, logistiek en transport! Neem dan ook gerust contact op met Vako Transport Systems via 071 – 341 07 05 of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN