skip to Main Content

Het succes van containertransport

Het succes van containertransport

Transport is een ongelooflijk groot en belangrijk thema dat schuilgaat achter alle welvaart die we in de wereld van vandaag ervaren. Voortdurend duiken innovaties op het gebied van transport op binnen verschillende transportsectoren. Vako Transport Systems neemt u graag mee in de wereld van transportsystemen en hoe die zich in onze huidige wereld ontwikkelen. Dit keer gaan we het grote succes van het containervervoer onder de aandacht brengen. Want waarom is dit systeem nu eigenlijk zo succesvol?

Container revolutie

De internationale handel is compleet veranderd met de komst van het containertransport. Containertransport is de ontwikkeling van het gebruik van standaard stalen containers voor intermodaal goederenvervoer, ook wel zeecontainers of ISO-containers genoemd. De containers zijn gemaakt van cortenstaal en hebben verschillende gestandaardiseerde afmetingen. Vergeleken met containertransport is ‘normaal’ transport twintig keer duurder en ook een stuk langzamer. Niet alleen is het containertransport altijd een stuk sneller gegaan, tegenwoordig kan een schip zelfs binnen 24 uur weer op zee zijn. Efficiënter kan bijna niet!

Succesvol, maar niet perfect

Het containertransport is niet voor niets een veelbesproken vervoerssysteem. Het heeft de internationale handel sneller, goedkoper en efficiënter gemaakt. Dit heeft containertransport tot een echt succes gemaakt binnen internationale handels- en transportsystemen. Het gewone transport, oftewel het transport per vrachtwagen, is niet opgewassen tegen dit succes. In feite heeft het containertransport het vervoer van stukgoederen bijna volledig vervangen. Er zijn echter ook nadelen aan het grote succes van containertransport. Door de snelheid van laden en lossen van goederen ontstaan ​​bijvoorbeeld veel lege containers. Er zijn exporthavens waar deze lege containers zich vervolgens opstapelen waardoor de capaciteit van de haven aanzienlijk afneemt.

Retour problematiek

Lege containers zijn bedoeld om te worden hergebruikt voor andere goederen. Zo kan een schip een lading lossen, worden de containers vervoerd naar de bestemming waar ze worden geleegd en worden de containers weer gevuld met nieuwe goederen. Deze keren vervolgens terug naar een schip. Slecht beheer van lege containers, of ‘emballage’, kan ertoe leiden dat lege containers zich op de ene plek opstapelen, terwijl er elders een tekort is. Toch heeft het retoursysteem veel voordelen op het gebied van kostenbesparing en het milieu. Daarom staan wij bij Vako Transport Systems sterk achter deze duurzame oplossing voor containervervoer!

Meer weten? Neem contact op met Vako Transport Systems

Vako Transport Systems heeft ervaren logistiek specialisten in dienst die u voorzien van advies en slimme oplossingen op het gebied van laden en lossen. Ook voor meer informatie over containertransport kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact op door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 071 – 341 07 05 of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN