skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Steilladen

Verticaal laden

Wilt u uw containers maximaal vullen? Dan is een mobiele steillader van VAKO Transportsystemen iets voor u. Vooral voor los gestorte producten is verticaal laden een uitkomst. VAKO adviseert u hierbij graag. Wij zijn immers gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van laad- en lossystemen, zodat u uw containers snel, veilig en efficiënt kunt laden en lossen. Ons belangrijkste doel is de uitdagingen en problemen van onze klanten te begrijpen, deze te analyseren en ze om te zetten in de juiste technische oplossingen. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden wij daarbij een hoge kwaliteit en flexibiliteit. Daar kunt u dus ook op rekenen wanneer het op verticaal laden aankomt.

Waarom VAKO containersystemen?

 • Veilig
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsarm
 • Maatwerkoplossingen mogelijk
 • Oerdegelijk A-merk
 • Makkelijk te bedienen
 • Efficiënt laden- en lossen

Steillader

De VAKO steillader is een mobiel containerhandling systeem. Hiermee zet u zeecontainers met deuren aan de bovenzijde verticaal weg. Door container te steilladen, wordt deze optimaal en maximaal gevuld. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om losse producten, al dan niet in een liner. De VAKO steillader pakt de volle container (tot 30 ton) op en trekt deze op het chassis. Door de hydraulisch gestuurde deurhangers hoeft u niet meer omhoog te klimmen. Dit zorgt ervoor dat het systeem voor steilladen zeer veilig is.

Steillader voor 20 ft of 40 ft

VAKO biedt steilladers voor containers van 20 ft en 40 ft. De steilladers bieden de mogelijkheid om een container vanuit horizontale stand te kiepen naar 95⁰. Deze hoek is nodig om de container op te kunnen pakken van de grond of om hem neer te kunnen zetten. Het kiepsysteem dat ontworpen is om een container van 20 ft rechtop te zetten, kan deze vervolgens laden in een positie van 90⁰, verticaal dus. Het kiepsysteem voor containers van 40 ft doet hetzelfde, maar heeft vanwege zijn lengte een enigszins ander ontwerp. Dit systeem is namelijk voorzien van een hulpcilinder.

Hydraulische aansturing

Door de hydraulische aansturing van de TwistLocks is het niet nodig om een container voor het verticaal laden te koppelen aan het systeem. U hoeft dus niet naar boven te klimmen. Dit is makkelijker, bespaart daardoor tijd en verhoogt ook nog eens de veiligheid. Het systeem is zeer geschikt voor het transport van bulkgoederen en schrootafval. U laadt of lost uw containers door het geheel hydraulische systeem in slechts enkele minuten.

De voordelen van verticaal laden met een steillader

We zetten de voordelen van het verticaal laden met een steillader graag voor u op een rij:

 • U benut het maximale laadvolume van de container
 • In ongeveer 3 minuten staat een container verticaal
 • Afhankelijk van het mobiele systeem waar u voor heeft gekozen, kunt u een ISO 20 ft of een ISO 40 ft container 90⁰ kantelen, af- en aankoppelen
 • U geniet van een zeer hoog gebruiksgemak van het hydraulische systeem: door de hydraulische TwistLocks en hydraulische deurdrangers hoef u niet meer te klimmen
 • Door het schuifbereik van het schuifframe ontstaat een optimale aslastverdeling
 • U kunt het systeem voor steilladen ook gebruiken om te lossen
 • U bent zeer veilig, aangezien alles op afstand bestuurbaar is met een afstandsbediening
 • Bij onverwachte problemen met de afstandsbediening is het systeem ook bedienbaar met een mechanisch stuurventiel, geplaatst in een RVS kist
 • Opties zijn bij ons altijd bespreekbaar

Meer weten over verticaal laden

Wilt u meer weten over verticaal laden of de steilladers van VAKO Transport Systemen? Voor deskundig advies over steilladen neemt u contact met ons op via ons telefoonnummer 071 – 341 07 05. Of mail naarinfo@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Referentie Objecten

Onze Referentie objecten geven u een goed beeld van onze kwaliteiten.

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN