skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Veilig rijden met losgestorte goederen

 • Blog

Vervoersbedrijven die met losgestorte goederen rijden kennen de gevaren van deze lading. Afvallende of afwaaiende lading kan gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s, en om veiligheidsmaatregelen te nemen. Vervoer van ladingen zoals grind, zand, puin en ander losgestorte goederen vereist speciale voorzorgsmaatregelen om mogelijke risico’s te minimaliseren en ongevallen te voorkomen. In dit artikel van Vako Transport Systems leest u meer over het vervoeren van losse lading en geven we ook enkele tips over hoe u uw losgestorte goederen veiliger kunt vervoeren.

Verschillende soorten losse lading afdekken

Bij het vervoeren van losgestorte goederen met een laag soortelijk gewicht, zoals mais en kuilgras, is het onmogelijk om niets te verliezen, zelfs met een afdeksysteem. Als er wel iets afvalt, moet dit geen gevaar of hinder veroorzaken voor andere weggebruikers. Handhavers beoordelen de situatie ter plaatse. Bij losgestorte vracht van producten met een relatief hoog soortelijk gewicht, zoals aardappelen en suikerbieten, is de kans op wegwaaien veel minder aanwezig. Als u minimaal 20 centimeter onder de schotten blijft, verliest u geen lading, een kop die boven de schotten uitsteekt is toegestaan.

veilig rijden met losgestorte goederen

De uitdagingen tijdens het rijden

De uitdaging van het vervoer van losgestorte goederen zit ‘m vooral in het feit dat de lading niet vastzit en dus kan verschuiven tijdens het rijden.
Dit kan leiden tot onbalans in het voertuig, slechte controle en zelfs ongevallen veroorzaken. Ook overbelading en slechte wegligging kunnen problemen veroorzaken, het is belangrijk om u hiervan bewust te zijn en de aanhanger of vrachtwagen op de juiste manier te beladen. Zo kunt u de risico’s verminderen en veilig de weg op.

Gebruik altijd een afdeksysteem

Bij vracht met een laag soortelijk gewicht, zoals mais, is het risico van afvallende lading veel groter, zelfs als u onder de schotten blijft. De wind en de snelheid van het voertuig zijn hierin belangrijke factoren. We raden u daarom aan om altijd met een afdeksysteem te rijden. Het vervoeren van losgestorte goederen kan gevaar opleveren voor andere weggebruikers. Neem daarom het zekere voor het onzekere en gebruik altijd een afdeksysteem. Het verkleint de kans op ongelukken en boetes.

Meer weten over rijden met losgestorte goederen

Wilt u meer weten over onze afdeksystemen en de vele mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. Bel ons op 071 – 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN