skip to Main Content

Waarom de juiste belading bij bulkgoederen belangrijk is

Over het algemeen geldt voor transportgoederen dat ze goed verpakt eenvoudig van A naar B gebracht kunnen worden. Voor bulkgoederen is dit anders. Bulkgoederen zijn namelijk goederen die niet per stuk verpakt worden, zoals containers, pallets of dozen, maar los in het ruim van een schip, vrachtwagen of wagon worden geladen en los worden opgeslagen en verwerkt. De term bulkbelading wil dus eigenlijk zeggen dat het gaat om stortgoed. Voor het vervoeren van bulkgoederen is een juiste belading dan ook erg belangrijk. VAKO Transport Systems vertelt u waarom.

Bulkvervoer

Er zijn natte en droge bulkgoederen. Natte bulk is bijvoorbeeld zonnebloemolie, motorolie, ruwe olie, maar ook vloeibare chemicaliën en wijn. Onder droge bulk vallen stoffen zoals zout en suiker, steenkool, ijzererts, metalen en fosfaten. Als een grote hoeveelheid bulkstoffen vervoerd moet worden, praten we over bulktransport. Voor bulktransport is het belangrijk dat de goederen op de juiste manier worden geladen. Gebeurt dit niet, dan kan de lading gaan schuiven…met alle gevolgen van dien.

Hulpmiddelen voor de juiste belading bij bulkgoederen

Om het laden en lossen van bulkgoederen zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u hiervoor het juiste materiaal gebruikt. Hiervoor kunt u beladers, beladingsbalgen, airsliders, fluïdisatiesystemen en positioneerders gebruiken. Ook is het mogelijk om een laadsysteem geheel op de gewenste maat te laten maken om het proces van laden, lossen en vervoeren van bulkgoederen te optimaliseren.

Steillader van VAKO Transport Systems

Voor los gestorte producten kunt u ook de steillader van VAKO Transport Systems gebruiken. Door de hydraulisch gestuurde deurdrangers hoeft u, afhankelijk van het te laden product, niet meer omhoog te klimmen. Dit zorgt voor een zeer veilig systeem. De VAKO steillader heeft een hoog gebruiksgemak, een optimale aslastverdeling door het schuifbereik van het schuifframe en is te gebruiken voor zowel laden als lossen.

waarom juiste belading bulkgoederen belangrijk

Neem contact op voor meer informatie

De juiste belading bij bulkgoederen is ontzettend belangrijk. Maak daarom gebruik van handige hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen, zoals de steillader van VAKO Transport Systems. Wilt u meer informatie over deze steillader? Of heeft u andere vragen voor ons? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 071 – 341 07 05 of stuur ons een e-mail via info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. We denken graag met u mee!

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN