skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Waarom is staal zo duurzaam?

  • Blog

U kunt bij VAKO Transport Systems stalen constructies laten maken voor uw bedrijfsactiviteiten. En u weet dan hopelijk ook dat wij maatwerk staalconstructies leveren met korte levertijden. U kunt zelfs stalen onderdelen bij ons aanleveren en er één constructie van laten maken. Op het gebied van het maken van constructies van staal, hebben wij veel ervaring in de transportsector en in de grond-, weg- en waterbouw, maar ook andere stalen constructies maken wij graag voor. In een notendop geeft dit intro eigenlijk al aan hoe duurzaam staal is. En om het wat concreter te maken hebben wij voor u een blog opgesteld waarin we u graag in 6 punten wat uitgebreider vertellen waarom staal duurzaam is. En waarom het een goede grondstof is in de bouwsector in tijden waarin we het zuiniger aan moeten doen met onze grondstoffen.

staal duurzaam

De duurzame eigenschappen van staal

Staal wordt in het algemeen beschouwd als een duurzaam materiaal. En dat is om de onderstaande redenen:

Lange levensduur

Staal heeft een lange levensduur en kan jarenlang meegaan zonder veel slijtage of kwaliteitsvermindering. Dit maakt de behoefte en/of noodzaak van regelmatige vervanging ongedaan, waardoor de totale vraag naar materialen en constructies van staal wordt verminderd.

Herbruikbaar

Staal is een zeer goed recyclebaar materiaal. Het kan worden gesmolten en opnieuw worden gebruikt zonder verlies van kwaliteit. Dit is goed voor een circulaire economie en het vermindert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd. Ideaal dus om een stalen constructie te laten maken.

Sterk en stabiel materiaal

Staal heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen vervorming en het ontstaan van scheuren. Dit maakt het een duurzaam bouwmateriaal, vooral voor structurele toepassingen zoals gebouwen, bruggen en voertuigen.

Weerstand tegen corrosie

Staal kan worden behandeld met coatings of legeringen om het bestand te maken tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende omgevingen. Hierdoor behoudt het zijn integriteit en structurele eigenschappen gedurende lange perioden.

Efficiëntie in staalproductie

Staalproductieprocessen zijn over het algemeen zeer efficiënt en goed geoptimaliseerd. Dat zorgt voor aanzienlijk minder energieverbruik en een lagere milieubelasting in vergelijking tot sommige andere materialen.

Staal is veelzijdig

Al met al is staal een veelzijdig materiaal dat kan worden aangepast aan verschillende toepassingen. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan industrieën en constructies, waardoor de behoefte aan verschillende materialen wordt verminderd.

Duurzaamheid van staal ook afhankelijk van andere factoren

Hoewel staal dus in principe zeer duurzaam is, is het wel belangrijk op te merken dat de duurzaamheid ook afhangt van factoren zoals productiemethoden, mijnbouwpraktijken en de manier waarop het staal wordt gebruikt en onderhouden. Het bevorderen van duurzaamheid van staal kan ook worden bereikt door het gebruik van gerecycled staal, het verminderen van afval en het implementeren van milieuvriendelijke productieprocessen.

Interesse in een staalconstructie op maat?

Heef u interesse in een staalconstructie op maat die wij bij VAKO Tranportsystems voor u kunnen maken? Bel dan naar 071 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    MAIL ONS
    BEL ONS
    OFFERTE AANVRAGEN