skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

RVS op staal lassen: de techniek en de voordelen

 • Blog

In de wereld van metaalbewerking is roestvrij staal (RVS) op staal lassen een belangrijke techniek. Deze verbinding biedt niet alleen duurzaamheid en sterkte, maar ook esthetische voordelen. RVS op staal lassen is zeker niet eenvoudig. Er moet namelijk met veel verschillende factoren rekeningen gehouden worden. Bij VAKO Transport Systems gingen we voor u eens wat dieper in op de techniek en de voordelen van het lassen van RVS op staal.

De techniek

Het lassen van RVS op staal vereist de nodige nauwkeurigheid en expertise. Het proces begint met het selecteren van het juiste type roestvrij staal en staal, afhankelijk van de toepassing en de omgevingsfactoren. Vervolgens worden de te lassen oppervlakken grondig gereinigd om eventuele verontreinigingen te verwijderen die de kwaliteit van de las kunnen beïnvloeden.

TIG lassen

Een van de meest gebruikte lastechnieken voor RVS op staal is het Tungsten Inert Gas (TIG) lassen. Deze methode maakt gebruik van een niet-smeltende elektrode, die wordt beschermd door een inert gas. Dit zorgt voor een schone las zonder oxidatie, wat essentieel is voor RVS om zijn corrosiebestendigheid te behouden.

MIG lassen

Een andere veelgebruikte methode is het Metal Inert Gas (MIG) lassen. Bij deze techniek smelt een draad met de toevoeging van beschermgas, waardoor de las wordt gevormd. MIG-lassen is efficiënt en geschikt voor verschillende diktes van materialen.

Voordelen van RVS op staal lassen

 • Corrosiebestendigheid: het combineren van RVS met staal resulteert in een las die bestand is tegen corrosie. Dit is vooral belangrijk in omgevingen met hoge vochtigheid of blootstelling aan zuren.
 • Sterkte en duurzaamheid: de samensmelting van RVS en staal leidt tot een sterke en duurzame verbinding. Dit is cruciaal voor constructies die bestand moeten zijn tegen zware belastingen en slijtage.
 • Uitstraling: RVS op staal lassen biedt niet alleen functionele voordelen, maar ziet er ook gewoon goed uit. De naadloze verbinding creëert een strak en modern uiterlijk, wat vooral belangrijk is bij architectonische toepassingen.
 • Veelzijdigheid: deze lastechniek is zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen, van constructie en scheepsbouw tot designelementen in de architectuur.

rvs op staal lassen

Moderne metaalbewerking

Kortom: RVS op staal lassen is een geavanceerde techniek die de voordelen van beide soorten materialen combineert. Of het nu gaat om functionaliteit, duurzaamheid of de uitstraling; deze verbinding biedt een oplossing die voldoet aan de diverse eisen van moderne metaalbewerking.

Interesse in een staalconstructie op maat?

Heef u interesse in laswerk op maat? Bel dan naar 071 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  MAIL ONS
  BEL ONS
  OFFERTE AANVRAGEN