skip to Main Content

Welk metaal past het beste bij mijn product?

Hulp bij het kiezen van het beste metaal

Welk metaal past het beste bij mijn product? Deze vraag krijgen we vaak bij Vako Transport Systems. Welk metaal het beste past bij uw product, is afhankelijk van de eigenschappen van het product en het gebruiksdoel. Er zijn namelijk verschillende soorten metaal met elk hun unieke eigenschappen. Denk aan staal, aluminium en rvs. Wij vertellen u graag voor welke specifieke toepassingen deze metalen geschikt zijn, zodat u weet waar u op moet letten bij het maken van een keuze voor uw product.

Sterk staal

Staal is toch wel één van de meest populaire materialen. Het is namelijk sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Bovendien is staal verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes en is het goed te lassen. U kunt er dus verschillende producten mee maken. Maar staal heeft ook nadelen. Zo is het kwetsbaar voor roest en corrosie. Staal moet dus goed beschermd worden tegen vocht en andere omgevingsinvloeden. Dit kunt u doen, of laten doen, middels een goede chemische voorbehandeling met zinkfosfaten en een beschermende poedercoating.

Licht aluminium

U kunt er ook voor kiezen om aluminium te gebruiken voor uw product. Aluminium is licht en flexibel. Ook is het redelijk te bewerken en heeft het een lange levensduur. In tegenstelling tot staal is aluminium wel bestand tegen corrosie. Maar het is wel duurder dan staal en minder sterk. Daarbij is het laseren en lassen van aluminium een stuk lastiger dan staal of RVS.

Corrosiebestendig RVS

Tot slot kunt u RVS voor uw product gebruiken. Net als aluminium is rvs corrosiebestendig. En net als staal kunt u dit materiaal eenvoudig bewerken. Rvs heeft daarbij nog een extra voordeel, het is namelijk goed bestand tegen hitte en hoge druk. Zijn er voor uw product toepassingen nodig waarbij deze eigenschappen vereist zijn? Dan is de keuze voor het metaal snel gemaakt.

Meer informatie?

Het is belangrijk dat u een goede keuze maakt. Het metaal dat u kiest, bepaalt namelijk hoe sterk, duurzaam, functioneel en, niet geheel onbelangrijk, duur uw product wordt. Vindt u het lastig om zelf een metaal te kiezen? Dan kunt u altijd rekenen op deskundig advies van onze specialisten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 071 – 341 07 05 of stuur ons een e-mail via info@vakotransportsystems.nl. Ook als u vragen heeft.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN