skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Alles over kipper vrachtwagens

Vrachtwagens in alle soorten en maten

Vrachtwagens zijn er in alle soorten en maten. Bij Vako Transport Systems hebben we ons gespecialiseerd in slimme oplossingen op het gebied van afdeksystemen voor kippers en systemen om containers verticaal te laden. Zo kunnen we u ook adviseren over het laden en lossen van kipper vrachtwagens. In dit blog leest u alvast meer over de kipper vrachtwagen!

Wat is een kipper vrachtwagen?

De kipper vrachtwagen is een vrachtwagen die veel gebruikt wordt in de agrarische sector. De beste manier om de kipper te beschrijven, is simpelweg een gemoderniseerde kar. Het grootste verschil tussen een kar en een kipper zit hem in het legen van de inhoud. Waar dit bij een kar handmatig gebeurd, heeft de kipper een mechaniek. Door middel van hydrauliek wordt de laadruimte door een horizontale laadpositie gekiept. Op die manier kan er dus veel sneller gelost worden.

Waar wordt de kipper gebruikt?

De kipper wordt vooral in de agrarische sector gebruikt. Zo worden er onder andere grondstoffen en voedsel mee geleverd. De kipper vrachtwagen ziet u veel terug bij:

 • akkerbouw
 • bosbouw
 • tuinbouw
 • veeteelt
 • visserij

Maar ook in de logistieke sector wordt de kipper steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld bij bulktransport van vaste goederen. Hierbij kunt u denken aan plastickorrels, afvalstoffen en meer. Ten slotte wordt de kipper vrachtwagen ook nog gebruikt bij bulktransport van vloeibare producten met een hoge viscositeit in een gesloten tank.

Laadvermogen van de kipper

Niet alle kipper vrachtwagens zijn hetzelfde. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende laadvermogens. Hoe hoger het laadvermogen van de kipper, des te meer u ermee mag vervoeren. Maar dat betekent niet dat u zomaar meteen zou moeten kiezen voor de kipper met het hoogste laadvermogen wanneer u er een wilt kopen. U moet ook rekening houden met de wagen waar de aanhanger achter gekoppeld moet worden. Die moet zwaar genoeg zijn. Bovendien is het goed mogelijk dat een hoog laadvermogen helemaal niet nodig is. Dan kunt u met een kleinere kipper flink wat kosten besparen. Neem gerust eens contact op met Vako Transport Systems voor advies!

Advies van Vako Transport Systems

Bij Vako Transport Systems werken ervaren logistiek specialisten die u voorzien van advies en slimme oplossingen op het gebied van laden en lossen. Ook voor meer informatie over het gebruik van de kipper vrachtwagen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact op door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 071 – 341 07 05 of stuur een mail naar info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN