skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Wat is bulktransport?

  • Blog

Bulktransport uitgelegd

Goederen kunnen op verschillende manieren verplaatst worden. Zo kunnen sommige goederen in een container of op een pallet van a naar b worden gebracht. Maar er zijn ook goederen die zich niet laten verpakken. Deze goederen worden ook wel bulkgoederen genoemd. Bulkgoederen worden getransporteerd middels bulktransport. Bulktransport maakt het dus mogelijk dat u onverpakte goederen los kunt meenemen in een voertuig. Vako Transport Systems vertelt u graag meer over wat bulktransport precies is en wanneer het wordt toegepast.

Wanneer spreken we van bulkgoederen?

Goederen die zich niet laten verpakken, worden dus middels bulktransport vervoerd. Aan welke goederen moet u dan denken? Grind of zand zijn bulkgoederen, maar ook olie, benzine en andere vloeistoffen. Ook grondstoffen zoals kolen of ijzererts vallen onder bulkgoederen. Binnen de bulkgoederen wordt er een onderscheid gemaakt tussen natte en droge bulkgoederen. U raadt het al, de natte bulkgoederen zijn de vloeistoffen die getransporteerd moeten worden en de droge bulkgoederen zijn het zand, het grind en de grondstoffen.

Bulktransport verbeteren

Bulkgoederen kunnen niet met pallets of via containers verplaatst worden, maar toch is het van groot belang dat ook deze goederen naar hun eindbestemming worden gebracht. Om dit te kunnen realiseren, bestaat er bulktransport. Omdat bulktransport bestaat uit losse goederen of vloeistoffen, brengt het zowel het laadproces als het losproces van de bulkgoederen uitdagingen met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u kunt zorgen voor een efficiënt verloop van het bulktransport. Gebruik bijvoorbeeld een autolaadkraan bij het inladen van de vrachtwagen. U kunt ook een losse shovel, kraan of frontlader gebruiken. Het losproces kunt u gemakkelijker maken met een vrachtwagen die kan kiepen. De bulkgoederen kunnen dan gemakkelijker uit de laadwagen gehaald worden. Deze handige manieren helpen u veel tijd en geld te besparen bij het laden en lossen van bulktransport.

wat is bulktransport

Hulp van Vako Transport Systems

Bij Vako Transport Systems zijn we expert in het ontwikkelen en maken van laad- en lossystemen waarmee u bulkgoederen snel, veilig en efficiënt kunt laden en lossen. Daarbij bieden we u verscheidene oplossingen voor het afdekken van alle soorten los vervoerde goederen. Als u uw bulktransport wilt verbeteren, bent u bij ons aan het juiste adres!

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over bulktransport? Of over de oplossingen voor het vervoeren van bulkgoederen die wij u bieden? Bel of mail ons gerust! Bel naar 071 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    MAIL ONS
    BEL ONS
    OFFERTE AANVRAGEN