skip to Main Content

De voordelen van verticaal laden

 • Blog

Verticaal laden is eenvoudig laden

Het kan een ware uitdaging zijn om containers maximaal te vullen. Vooral als u te maken heeft met los gestorte producten. Gelukkig biedt vertical laden met een steillader hierbij uitkomst. Met een steillader wordt een volle container opgepakt en opgetrokken op het chassis. Door middel van hydraulisch aangedreven deurdrangers hoeft u, afhankelijk van de soort lading, niet meer omhoog te klimmen. Deze extra veiligheid en nog enkele andere voordelen van verticaal laden, leest u hier in dit blog.

Eenvoudig laden dankzij verticaal laden

Met verticaal laden heeft u de mogelijkheid om een container vanuit een horizontale positie te kiepen naar een hoek van 95°. Door de hydraulische aansturing van TwistLocks is het onnodig om de container met de hand aan het systeem te bevestigen. Dit heeft als aangenaam voordeeltje dat het gebruiksgemak, tijdsbesparing én veiligheid oplevert! Dit maakt verticaal laden goed geschikt voor het vervoer van bulkgoederen en schrootafval. Met verticaal laden heeft u een container geladen (en gelost) in slechts een paar minuten.

Vele opties

Steilladers waarmee u verticaal kunt laden zijn ontworpen voor o.a. containers van 20 ft en 40 ft. Het kiepsysteem dat ontwikkeld is om een container van 20 ft rechtop te zetten, kan een container laden in een positie van 90°. Het kiepsysteem voor containers van 40 ft doet dit ook, maar omdat deze een andere lengte heeft, heeft het ook meteen een ander ontwerp. Dit biedt u meer keuze in ontwerpen en daarmee heeft u meer garantie dat u een steillader tot uw beschikking heeft die optimaal bij u past.

De voordelen opgesomd

Al met al biedt het verticale laden dus een boel voordelen in termen van veiligheid en efficiënte.

 • Volledig hydraulisch met een hoog gebruiksgemak
 • Maximaal laadvolume van containers
 • In ±3 minuten wordt een container verticaal gezet om maximaal te kunnen laden
 • Een ISO 20 ft. container 90° kantelen af- en aankoppelen
 • Niet meer klimmen door hydraulische TwistLocks en hydraulische deurdrangers (afhankelijk van lading)
 • Optimale aslastverdeling door het schuifbereik van het schuifframe
 • Kan ook toegepast worden om mee te lossen
 • Verhoogde veiligheid en alles op afstand bestuurbaar d.m.v. afstandsbediening
 • Bij onverwachte problemen met afstandsbediening ook bedienbaar d.m.v. een mechanisch stuurventiel geplaatst in een RVS-Kist

Meer weten over verticaal laden?

Vako Transport Systems hoopt u hiermee een goede eerste indruk te hebben gegeven van de voordelen van verticaal laden. Wilt u meer weten over verticaal laden (en lossen) of heeft u nog andere vragen voor ons? Onze experts staan u met alle plezier te woord. Neem gerust contact op, door hier op de site het contactformulier in te vullen of te bellen naar 071 – 341 07 05. Ook kunt u een mail sturen naar info@vakotransportsystems.nl.

Meer Informatie?

Neem contact op voor de vele mogelijkheden

Heeft u vragen of een maatwerk product in gedachten? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

  Back To Top

  Bel mij terug

  Laat uw telefoonnummer achter en
  wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

   MAIL ONS
   BEL ONS
   OFFERTE AANVRAGEN