skip to Main Content
Zin om bij ons te komen werken? Wij zoeken een Carrosseriebouwer/Hydrauliek monteur en een lasser/Constructiebankwerker.
Kijk nu bijvacatures en reageer snel!

Welke soorten opleggers zijn er?

  • Blog

Weet u alles al over de verschillende soorten opleggers?

De oplegger: het is een aanhangwagen die steunt op het voorste deel van een vrachtwagen (de trekker). Een vrachtwagen is dus eigenlijk een combinatie van een oplegger en een trekker. Afhankelijk van wat er in de oplegger vervoerd wordt, wordt er voor een bepaald soort oplegger gekozen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten opleggers. Weet u welke soorten opleggers er zijn? VAKO Transport Systems licht de meest gebruikte soorten voor u toe.

Schuifzeiloplegger

Een van de meest gebruikte soorten opleggers, is de schuifzeiloplegger. Dit is een oplegger zonder vaste wanden, maar met een zeil waardoor deze gemakkelijk in- en uitgeladen kan worden.

Kipper oplegger

De kipper oplegger is ook een erg populaire soort oplegger. Deze oplegger wordt voornamelijk in de bouw gebruikt voor het vervoeren, laden en lossen van goederen, zoals zand en grind. Een kipper oplegger maakt gebruik van een speciaal kiepsysteem waardoor u snel en eenvoudig goederen kunt lossen. Vooral bij losgestort vervoer is een afdeksysteem voor kippers erg handig. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent helpen wij u graag, neem contact op voor de mogelijkheden.

Containerchassis

Waar ook veel gebruik van wordt gemaakt, is het containerchassis. Het containerchassis wordt ingezet voor het vervoeren van zeecontainers. Deze soort opleggers beschikt over een laag leeggewicht en een robuuste constructie, wat het een ideale oplegger maakt voor dit werk.

Dieplader

Voor het vervoeren van hoge en ondeelbare voorwerpen, wordt vaak een dieplader gebruikt. Diepladers zijn geschikt voor het vervoeren van zwaar transport, denk hierbij aan machines en zware installaties. Deze opleggers zijn voorzien van een lage laadvoer en zijn in lengte en breedte uit te schuiven.

soorten opleggers

Koel-vries oplegger

Dan is er ook nog de koel-vries oplegger. De naam zegt het al een beetje, maar de koel-vries oplegger wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van bloemen, AGF-producten en andere bederfbare goederen. U kunt een koel-vries oplegger instellen tussen ongeveer 30 en -30 graden Celsius. U kunt dus eenvoudig de perfecte temperatuur regelen voor uw goederen.

Laad- en los systemen voor opleggers

Bij VAKO Transport Systems hebben we veel kennis in huis wat betreft systemen voor het veilig laden en lossen van verschillende opleggers. Wilt u hier meer over weten? Of wilt u onze hulp bij het maken van een maatwerk product? Neem dan gerust contact met ons op! Bel naar 071 341 07 05 of stuur een e-mail naar info@vakotransportsystems.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Back To Top

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer achter en
wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    MAIL ONS
    BEL ONS
    OFFERTE AANVRAGEN